CONCURS LOCAL DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI PLASTICĂ
PENTRU ELEVI DE CLASELE V - XII
"CUVÂNT, EMOȚIE, CULOARE, DINCOLO DE BARIERELE LINGVISTICE"
EDIȚIA I, 2019

GRUPUL ŢINTĂ:

  • direct : elevi (30 de elevi din clasele V-XII) din școlile implicate direct în proiect, cadre didactice (10 profesori)
  • indirect: - elevi din școlile din proiect;

- profesori din alte școli, părinţi, partenerii în educaţie implicaţi în realizarea proiectului, agenţi economici, membrii comunităţilor locale implicate.

CONŢINUTUL PROIECTULUI:

În acest proiect sunt desfăşurate activități de promovare a limbilor străine (limba engleză și limba franceză) prin intermediul cărora să reușim desființarea anumitor bariere, activitate intitulată "Cuvânt, emoție, culoare, dincolo de barierele lingvistice"

Concursul va avea urmǎtoarele secţiuni:

SECȚIUNEA I: - creaţie plastică și creaţie literară (poezie/ proză scurtă), în limba engleză sau în limba franceză (cls. V- VIII)

SECȚIUNEA a II-a:- eseuri și traduceri literare în limba engleză sau în limba franceză (cls. IX - XII)

SECȚIUNEA a III-a: - prezentare Power Point în limba engleză sau în limba franceză (cls. V - XII)

Toate secțiunile au ca tema cuvânt, emoție, culoare, dincolo de barierele lingvistice.

Pentru participarea indirectă:

Participarea indirectă, cu cele trei secțiuni (compoziții plastice, creații literare, prezentări PPT) este destinată atât elevilor de gimnaziu, cât și elevilor de liceu.

Tema propusă pentru elevii claselor V-VIII este The best color is the one that makes you happy! / La meilleure couleur est celle qui vous rend heureux!

Tema propusă pentru elevii claselor IX-XII este The seven colours of the rainbow define the pure qualities hidden inside us... / Les sept couleurs de l'arc-en-ciel définissent les plus pures qualités chachées en nous...

  • Compoziţiile plastice vor fi realizate în tehnica de lucru la alegere, pe suport la alegere (A4, A3), respectând tema concursului. Pe spatele lucrǎrilor se vor trece: numele şi prenumele elevului, titlul lucrǎrii, clasa, școala, localitatea, numele și prenumele cadrului didactic îndrumǎtor (în limba engleză sau în limba franceză, conform opțiunii făcute pe fișa de înscriere). Vor fi trimise în perioada 15 aprilie - 15 mai 2019 în colet alături de fișele de înscriere pe adresa: Liceul Tehnologic "Ferdinand I" Str. Albești, nr. 10, Loc. Curtea de Argeș, jud. Argeș, cu mențiunea: Pentru Proiectul Educațional - "Cuvânt, emoție, culoare, dincolo de barierele lingvistice "
  • Creaţiile literarevor fi scrise în format A4 (3 poezii ale aceluiași elev sau 1 proză de 1-2 pagini) respectând următoarele condiții de tehnoredactare:

- În dreapta, sus, se vor scrie, în Times New Roman 12, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea, numele și prenumele cadrului didactic îndrumător;

- La două rânduri, titlul lucrării va fi scris centrat, cu majuscule, în Times New Roman 14B;

- La două rânduri se va redacta lucrarea în Times New Roman 12, la 1 rând;

- Marginile vor fi de 20 mm;

- Redactarea se va face în limba engleză sau în limba franceză, în funcție de opțiunea făcută pe fișa de înscriere

- Vor fi trimise în perioada 15 aprilie - 15 mai 2019 atât în format electronic pe una dintre adresele de e-mail pana_lidia@yahoo.com / daniela_muraru@yahoo.com, cât şi în colet alături de fișele de înscriere pe adresa menționată anterior.

  • Prezentările PPT - vor conține minimum 10 slide-uri redactate în limba engleză sau în limba franceză (conform opțiunii făcute pe fișa de înscriere), ultimul fiind destinat datelor de identificare ale elevului: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător. Vor fi trimise în perioada 15 aprilie - 15 mai 2019 atât în format electronic pe adresele de e-mail pana_lidia@yahoo.com /daniela_muraru@yahoo.com, cât şi CD în colet alături de fișele de înscriere, pe adresa Liceului Tehnologic FERDINAND I, menționată anterior.

Fiecare cadru didactic poate participa cu un număr de 5 lucrări ale elevilor, indiferent de secțiune.

Odată cu lucrările și cu fișele de înscriere, vor fi trimise și acordurile de parteneriat avizate de conducerea unităţii (în dublu exemplar) și un plic timbrat autoadresat.

Lucrǎrile înscrise în concurs nu se restituie.

Nu se admit contestaţii.

Se va acorda câte o diplomă pentru premiile I, II, III şi câte 3 menţiuni pentru fiecare secţiune, categorie de vârstǎ și limbă străină.

Jurizarea lucrǎrilor va avea loc pe data de 17 mai 2019.

Expedierea diplomelor se va realiza în perioada 20 mai - 14 iunie 2019.

Informatii suplimentare puteți solicita la adresele de e-mailpana_lidia @yahoo.com / daniela_muraru@yahoo.com sau tel. 0741472245(Pană Lidia)/ 0744538538 (Muraru Daniela)

Concursul este fără taxă de participare.

Pentru participare directă:

Elevii de gimnaziu și liceu din instituțiile implicate direct în proiect și din alte școli din zonă - câte 5 elevi pentru fiecare secțiune, pentru fiecare școală implicată. Școala organizatoare va participa cu câte 10 elevi pentru fiecare secțiune.

  • Creație literară și creație plastică (clasele V - VIII)
  • Pentru creația literară, elevii vor alcătui o compunere liberă/poezie(în limba engleză sau limba franceză, conform opțiunii făcute pe fișa de înscriere) plecând de la niște cuvinte cheie /motto-uri/citate, etc., respectând tema concursului.
  • Pentru creația plastică, elevii vor transpune într-o imagine plastică aceleași cuvinte cheie /motto-uri/citate, etc. pe baza cărora au realizat creația literară.
  • Eseu și traducere literară (clasele IX - XII)
  • Elevii vor primi diverse fragmente literare/versuri în limba română ce vor fi traduse într-o limbă străină (limba engleză sau limba franceză, în funcție de opțiunea făcută pe fișa de înscriere), precum și fragmente literare /versuri într-o limbă străină ( limba engleză sau limba franceză, conform opțiunii făcute pe fișa de înscriere) ce vor fi traduse în limba română.
  • Elevii vor redacta un eseu pornind de la o temă dată.

Timp de lucru: 90 de minute

Probele încep la ora 10,00 în data de 11 mai 2019

Fișa de înscriere și acordul de parteneriat le puteti descărca de mai jos.



"Ferdinand I" se menţine la înălţime!

                   Liceul Tehnologic "Ferdinand I" se mândreşte cu tot mai multe rezultate deosebite obţinute de elevi. Cele mai recente vizează un concurs de Chimie şi alte două competiţii interdisciplinare. Astfel, la etapa judeţeană a Concursului de Chimie "Petru Poni" s-au remarcat Valentin Mădălin Niţescu (clasa a IX-a A) - premiul I şi Georgiana Mădălina Pleşa (clasa a IX-a C) - premiul II, ambii pregătiţi de către prof. Cornelia Bărbulescu. La Concursul regional interdisciplinar "Cine ştie câştigă", etapa judeţeană, locul I a fost obţinut de George Tucu (clasa a X-a), iar eleva Antonia Popa a primit menţiune. Aceştia sunt în clasa a X-a şi au fost coordonaţi de către prof. ing. Cornel Nae. La competiţia "Ştiu şi aplic", din cadrul proiectului "Valenţele Culturale ale Sănătăţii şi Securităţii în Muncă", echipajul format din Ionela Mihaela Cioiu şi Larisa Georgiana Pandelică (clasa a X-a) a obţinut premiul II, iar echipa constituită din Adrian Cornel Cătană şi Ionuţ Alexandru Ogrinjea (clasa a XI-a) a fost distins cu menţiune. Aceştia au fost îndrumaţi de către prof. Aurelia Neagoe. Reamintim şi reuşita elevei Izabela Elena Căldăraru (clasa a IX-a a), care s-a clasat pe locul al II-lea la etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie (prof. coordonator Mihaela Iuliana Moraru). Felicitări şi mult succes pe mai departe!

Trei elevi ai Liceului Teh. "Ferdinand I" vor participa la faza națională

Etapa județeană a Concursului de Matematică Aplicată "Adolf Haimovici" s-a încheiat cu rezultate excepționale pentru elevii Liceului Tehnologic "Ferdinand I" din Curtea de Argeș. Elevii de la această unitate de învățământ ies din nou în față cu un palmares impresionant de premii obținute în ultima periadă. Începem prin a enumera elevii calificați la etapa națională:

  • La clasa a IX-a, Nițescu Valentin Mădălin, îndrumat de prof. Petricu Georgeta a obținut Premiul I (14p);
  • La clasa a XI-a, Băluță Antonela Mihaela, îndrumată de prof. Răduț-Babeț Ana a obținut Premiul I (15 p);
  • La clasa a XII-a, Bușaru Robert Cristian, îndrumat de prof. Răduțu-Babeț Ana a obținut Premiul I (18p);

Celelalte premii obținute sunt:

  • La clasa a X-a, Andreescu Ionuț Andrei, îndrumat de prof. Petricu Georgeta a obținut Premiul I (11p)
  • La clasa a XI-a, Barbu Ioana Teodora , îndrumată de Prof. Petricu Georgeta a obținut Premiul II (11p);
  • La clasa a XII-a toate premiile au fost luate de elevii Liceului Tehnologic "Ferdinand I" după cum urmează:
  • Iancu Mădălina, Premiul II (16p) - Prof. Michai Andra
  • Arsenie Roberta Daniela, Premiul III (14p) - Prof. Răduțu-Babeț Ana
  • Scarlat Petrișor Marian, Mențiune (12p) - Prof . Michai Andra

Felicitări tuturor și succes celor calificați la etapa națională!

© 2019 Liceul Tehnologic ”Ferdinand I”, Curtea de Argeș
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți